Ingunn fandt løsningen med Alflorex mod IBS

Ingunn havde prøvet mange diæter og medikamenter i næsten 20 år, uden at finde netop det som virkede mod IBS. Alflorex blev det produkt som endelig gav hende hjælp.

Ingunn’ hverdag ser ud som hverdagen ser ud for de fleste mennesker. Den handler om logistik i hverdagen og forsøg på at balancere mellem det som gør hende glad. Arbejde, de 2 børns opvækst, lidt træning, lidt tid sammen med manden og nogle venner. Hele tiden, gennem de sidste 20 år, har maveproblemerne været der i mere eller mindre generende grad. 45-årig, fik diagnosen IBS for 8 år siden.

Jeg havde vel nærmest givet op og mistet håbet på, at jeg nogensinde skulle finde noget som virkelig ville gøre en forskel for mig. At leve med, at planlægge måltider, hvor det nærmeste toilet er, altid undskylde med ’at denne mad kan jeg bare lige smage på, hvis ikke jeg bliver dårlig’, ja det blev jo helt en vane. Det gav minimal frihed og jeg skammede mig over at være ’sær’, siger Ingunn.

Hun har testet mange produkter på apoteket samt testet mange diæter. Men det var ikke før hun testede Alflorex mod IBS, at hun fandt et produkt som virkelig hjalp hende i hverdagen.

Jeg så Alflorex på apoteket og derefter læste jeg lidt om det på nettet. Jeg bestemte mig for at give Alflorex en chance fordi det netop ikke virkede som et ’quickfix’, med derimod et dokumenteret produkt som skulle tages over tid, siger Ingunn.

Vanskeligere med børn

Det var engang i 20’erne at de første gener kom, men hun kan ikke huske om det skete i forbindelse med noget specielt? Hun fik oftere og oftere mavesmerter og prøvede at finde ud af hvad det skyldtes. Uden held. I perioder kunne det være bedre uden dog at kunne forbinde det med nogle bestemte årsager.

Det blev mange ture til lægen. Jeg havde stærke smerter i maven, specielt i travle perioder på arbejdet. Jeg var gennem kortlægningssamtaler, blodprøver af flere omgange og gastroskopi. Specialisten på sygehuset konkluderede til slut, at jeg havde IBS og han rådede mig til at starte med FODMAP-diæten, fortæller Ingunn.

Der er forsket ganske meget i FODMAP-diæten og resultaterne er positive. Ingunn lavede en kostomlægning og fik god effekt af dette, men hun oplevede det som et rigtigt strengt regime at efterleve i dagligdagen, specielt jo længere tid der gik. Især efter hun fik børn, syntes hun det blev vanskeligt at følge diæten. Jeg kommer fra en ’madglad’ familie, hvor maden er en vigtig del af vores gode, fælles oplevelser. Jeg ønskede, at dele det med mine børn, men det blev udfordrende, når jeg til stadighed måtte sige, at jeg ikke kunne spise akkurat det de spiste, siger hun.

Rejser var en øvelse i sig selv, for hun kunne jo ikke selv bestemme, hvad hun spiste på samme måde som når hun var hjemme. Det resulterede som regel i at hun forberedte sig på, at det blev en dårlig periode under rejsen samt den første tid efter hun kom hjem.

Efter hun begyndte på Alflorex oplevede hun for første gang, at hun kunne tage en kapsel om dagen og det hjalp hende. Fordøjelsen blev meget mere stabil, mavesmerterne forsvandt gradvis og hun fik mere energi.

Læs mere om FODMAP-diæten og andre råd for at leve med IBS her.

Unik bakteriestamme med dokumenteret effekt

Alflorex indeholder den unikke bakteriestamme Bifidobacterium logum (B. longum) 35624. Denne bakteriestamme har et godt evidensgrundlag for effekt på netop IBS gennem flere kliniske studier og langtidsbehandling hos IBS patienter igennem de sidste 20 år.

Stammen 35624 er helt unik og findes ikke i andre probiotikaprodukter i Europa. Den blev oprindeligt ’høstet’ fra en frisk kvinde og er en del af Bifidobakteriefamilen som lever naturligt i tarmen og som overføres fra mor til barn ved fødslen. Årsagen til IBS er ikke helt klarlagt, men en ubalance i tarmfloraen er sandsynligvis en medvirkende årsag til, at mange udvikler IBS.

Resultaterne fra de kliniske studier viser, at Bifidobacterium longum 35624 kan reducere symptomer som tarmluft, mavesmerter, diarre, forstoppelse og oppustethed som alle er typiske symptomer for dem som er generet af IBS, siger fagansvarlige i Navamedic, Astrid T. Bratvedt. 

 De som er generet af IBS kan have meget uens symptombillede i varierende grad og Alflorex kan afhjælpe uafhængig af hvilke symptomer der er mest dominerende, siger Bratvedt.

Astrid T. Bratvedt, fagansvarlig i Navamedic
Astrid T. Bratvedt, fagansvarlig i Navamedic

Nyder at leve så normalt som muligt

Ingunn mærker effekt af Alflorex efter nogle uger. Hun kunne spise rødkål til flæskestegen uden herefter at være dårlig i flere dage i træk og ikke mindst kunne hun slappe mere af i forhold til den planlægning som livet havde været præget af i mange år.

Jeg trænger til ikke at skulle være forberedt på forskellige scenarier hele tiden, som jeg har været igennem lang tid. Herhjemme bager vi, det vi har lyst til, uden at jeg må sige, at det kan jeg ikke tåle. Jeg behøver ikke kortlægge hvor nærmeste toilet er, hver gang jeg skal ud på tur, fortæller hun.

Hun har trænet jævnligt hele tiden, men nu mærker hun, at hun har mere overskud efter træningen og har ikke behov for at hvile så meget som førhen. Hun sover bedre om natten. Jeg ser på Alflorex som et hjælpemiddel og ikke som et mirakelmiddel. Jeg vil fortsætte og følge nogle af rådene i FODMAP-diæten fordi jeg netop har erfaret at det også hjælper. Målet er at jeg fremover kan leve så normalt og sundt som muligt, men ikke så strengt som jeg tidligere har gjort. Det føles vældig, vældig godt, afslutter Ingunn.

Du kan læse mere om Alflorex og IBS samt finde gode råd om hvordan man lever bedre med maveproblemer i hverdagen her.