Om Alflorex®

Alflorex® – med bakteriestamme 35624®

Alflorex bruges til at øge antallet af bifidobakterier i tarmen, for eksempel ved FODMAP-diæt.

Alflorex®, med bakteriestamme B. longum 35624® blev opdaget og udviklet af PrecisionBiotics i samarbejde med forskere og klinikere fra en af verdens ledende centre for mikrobiom forskning.

Der findes mange forskellige Bifidobacterium longum bakteriestammer, men 35624® er en helt unik stamme med unikke egenskaber. Bifidobecterium longum 35624® var tidligere klassificeret som Bifidobacterium infantis 35624®, hvilket er navnet, der ofte findes i kliniske undersøgelser med bakteriestammen.

Klinisk dokumenteret og støttet af mere end 20 års forskning 1

Praktisk og nem at bruge:

  • Kun én kapsel om dagen, med eller uden mad.
  • Når som helst på dagen
  • Behøves ikke opbevares køligt
  • Også velegnet til folk, der følger en vegetarisk, halal-, kosher- eller FODMAP-diæt.

Sådan fungerer Alflorex®?

Den levende bakteriestamme i Alflorex® transporteres gennem fordøjelsessystemet og når tarmen som levende bakterier med bevarede gode egenskaber. Det bliver en del af tarmfloraen, så længe du fortsætter med at tage Alflorex®.

Denne naturligt forekommende “gode” bakterie er en del af Bifidobacteria-familien, som lever naturligt i vores tarm og som overføres fra mor til barn ved fødsel.

Sådan anvendes Alflorex®

Start med at tage én kapsel Alflorex® dagligt, med eller uden mad. Kan intages når som helst på dagen.

Det kan tage op til 4 uger, nogle gange op til 2-3 månader før Alflorex® tilpasser sig tramfloraen. Vær opmærksom på at milde og forbigående ændringer i afføringsmønsteret kan opleves de første uger. Dette er en almindelig og midlertidig tilstand.

Bakteriestammen forbliver i tarmen så længe du fortsætter med at tage Alflorex®. Den udskilles på naturlig måde ved almindelige tarmbevægelser via afføringen.

1 kapsel
per dag

Når som helst
på dagen

Behøver ikke at
opbevares køligt

Alle kan anvende Alflorex®

Alflorex® egner sig for personer, der følger en vegetarisk-, halal-, kosher- eller FODMAP-diæt. Det er ingen kendte interaktioner mellem Alflorex® og kosttilskud eller lægemidler bortset fra, at antibiotika kan inaktivere Alflorex®. Når du behandles med antibiotika, bør den daglige dosis Alflorex® tages separat, med mindst 2 timers mellemrum i forhold til antibiotikadosen. Kan bruges af børn fra 3 år og ældre.


Spørgsmål og svar

Hvad indeholder Alflorex®?

Alflorex® indeholder Bifidobacterium longum 35624®-stamme. De øvrige indholdsstoffer er: Majsstivelse, magnesiumstearat og hypromellose.

Hvordan bruger jeg Alflorex®?

Tag én kapsel Alflorex® en gang dagligt, med eller uden mad. Kan intages når som helst på dagen. Anbefalet daglig dosis bør ikke overskrides. Kosttillskud bør ikke bruges som erstatning for en varieret kost og en sund livsstil.

For at sikre effektiv og korrekt brug skal Alflorex® alltid bruges i henhold til indlægssedlen. Spørg lægen eller apoteket, hvis du er usikker på, hvordan instruktionerne for brug av Alflorex® skal forstås – og følg rådene.

Hvornår må jeg tage Alflorex®?

Alflorex® kan tages med eller uden mad og når som helst på dagen. Slug kapslen hel med tilstrækkelig væske (for eksempel et glas vand eller mælk i stedet for sure drikke som juice).

Kan jeg drikke juice, når jeg sluger Alflorex®?

Frugtjuice er generelt surt, og syre kan skade 35624®-stammen. Det anbefales at tage Alflorex® med vand eller mælk eller mindre sure drikke – fx soya-, mandel- eller rismælk. Imidlertid kan Alflorex® tages som en del af et måltid, der indeholder frugtjuice, da maden bidrager til at beskytte Alflorex®-stammen.

Hvad med antibiotika?

Som bakteriestamme kan effekten af Bifidobacterium longum 35624®-stammen inaktiveres af antibiotikabehandling. Det anbefales at fortsætte med at tage Alflorex® med antibiotika. Når du behandles med antibiotika, bør den daglige dosis Alflorex® tages separat, med mindst 2 timers mellemrum i forhold til antibiotikadosen.

Hvornår begynder Alflorex® at virke?

Det kan tage op til 4 uger, nogle gange op til 2-3 måneder før Alflorex® tilpasser sig tarmfloraen. Vær opmærksom på at milde og forbigående ændringer I afføringsmønstret kan opleves de første uger. Dette er en almindelig og midlertidig tilstand.

Forsvinder Alflorex® fra kroppen?

Alflorex® forbliver i maven, så længe man fortsætter med behandlingen. Den virker i tarmen og transporteres ud på naturlig måde af normale tarmbevægelser. Ved at tage en kapsel med Alflorex® hver dag kan man sikre, at tarmen forbliver behandlet.

Hvad hedder virkestoffet i Alflorex®?

Alflorex® indeholder den patenterede bakteriestamme Bifidobacterium longum 35624®, der oprindeligt var klassificeret som Bifidobacterium infantis 35624®.

Hvor mange bakterier er der i en kapsel?

Én kapsel med Alflorex® indeholder 1 milliard bakterier, eller 1 x 109 kolonidannende enheder (CFUs).


Her kan man købe Alflorex®

Sælges kun på apoteket


Hverdagsmad – opskrifter, der hjælper i hverdagen

Mange oplever, at hverdagen bliver bedre, hvis de følger nogle simple råd. Måltider på faste tidspunkter og fred og ro ved spisebordet er gode vaner. Her finder du kvalitetssikret information om FODMAP-diæten og links til opskrifter uden fødevarer med højt indhold af FODMAP.

Træning gør hverdagen bedre

Mange synes, det er svært at nå alt – fra arbejde til sociale aktiviteter, men forskning viser at fysisk aktivitet især er godt for dem med ekstra følsom mave.