Om Alflorex

Dokumenteret effekt mod irritabel tarm (IBS)

Alflorex® reducerer symptomer på irritabel tarm-syndrom (IBS) inklusiv:

  • Oppustethed og tarmluft
  • Diarré
  • Mavesmerter
  • Forstoppelse

Klinisk dokumenteret og støttet af mere end 20 års forskning 1

Praktisk og let at bruge:

  • Bare én kapsel per dag, med eller uden mad.
  • Når som helst på dagen
  • Behøver ikke at opbevares køligt
  • Egner sig også for personer som følger en vegetarisk-, halal-, kosher eller FODMAP-diæt.

35624®-bakteriestammen – naturlig i tarmen

Det er dokumenteret at Alflorex®, med den unikke Bifidobacterium longum (B. longum) 35624®-bakteriestamme, reducerer symptomer på irritabel tarm-syndrom. 35624®-stammen i Alflorex® er en del af en bakteriefamilie, der lever naturligt i menneskets tarm, og som overføres fra mor til barn ved fødsel. Den transporteres gennem fordøjelsessystemet og når frem til tarmen som levende bakterie.

Sådan fungerer Alflorex?

Alflorex® dæmper typiske symptomer på irritabel tarm-syndrom ved at danne en beroligende og styrkende barriere i den irriterede tarm og reducerer derved forstyrrelsen af tarmvæggen.

Sådan anvendes Alflorex® for at få hverdagen tilbage

Start med at tage én kapsel Alflorex® for IBS hver dag. Fortsæt med at tage Alflorex® dagligt for at opretholde effekten.

Den første lindring af symptomer kan mærkes efter 1-2 uger med dagligt indtag af Alflorex®. I sjældne tilfælde kan det vare længere end en måned, muligvis op til 2-3 måneder. Enkelte kan opleve små og forbigående ændringer i afføringsmønsteret i løbet af de første fire uger. Det er helt normalt og et tegn på, at Alflorex® for IBS er begyndt at virke. Alflorex kan bruges hver dag, så længe man ønsker, for at opretholde effekten.

1 kapsel
per dag

Når som helst
på dagen

Behøver ikke at
opbevares køligt

Alle kan anvende Alflorex®

Alflorex® egner sig for personer, der følger en vegetarisk-, halal-, kosher- eller FODMAP-diæt. Det er ingen kendte påvirkninger mellem Alflorex® for IBS og kosttilskud eller lægemidler bortset fra, at antibiotika kan inaktivere Alflorex®. Derfor anbefales det at undlade at tage Alflorex® samtidig med antibiotika.


Spørgsmål og svar

Hvad indeholder Alflorex®?

Alflorex® indeholder Bifidobacterium longum 35624®-stamme. De øvrige indholdsstoffer er: Majsstivelse, magnesiumstearat og hypromellose.

Hvad bruges Alflorex® til?

Alflorex® bruges til behandling af irritabel tarm-syndrom inklusive symptomer på oppustethed, tarmluft, mavesmerter, diarré og forstoppelse.

Hvordan bruger jeg Alflorex®?

Tag én kapsel Alflorex® en gang dagligt i en måned. Det er vigtigt at tage Alflorex® hver dag og at gennemføre hele behandlingen. Tag ikke mere end anbefalet daglig dosis.

For at sikre effektiv og korrekt brug skal Alflorex® altid bruges i henhold til indlægssedlen. Spørg lægen eller apoteket, hvis du er usikker på, hvordan instruktionerne for brug af Alflorex® skal forstås – og følg rådene.

Hvornår må jeg ta Alflorex®?

Alflorex® kan tages med eller uden mad og når som helst på dagen. Slug kapslen hel med tilstrækkelig væske (for eksempel et glas vand eller mælk i stedet for sure drikke som juice).

Kan jeg drikke juice, når jeg sluger Alflorex®?

Frugtjuice er generelt surt, og syre kan skade 35624®-stammen. Det anbefales at tage Alflorex® med vand eller mælk eller mindre sure drikke – fx soya-, mandel- eller rismælk. Imidlertid kan Alflorex® tages som en del af et måltid, der indeholder frugtjuice, da maden bidrager til at beskytte Alflorex®-stammen.

Hvad med antibiotika?

Som bakteriestamme kan effekten af Bifidobacterium longum 35624®-stammen inaktiveres af antibiotikabehandling. Det anbefales at fortsætte med at tage Alflorex® med antibiotika. Når man behandles med antibiotika, skal den daglige dosis Alflorex® ikke tages samtidig med antibiotika.

Hvornår begynder Alflorex® at virke?

Alflorex® virker umiddelbart og begynder at behandle tarmen, når der er behov. I løbet af de første to uger, bidrager det til at tilbagestille tarmsystemet. Den første reduktion af symptomer bør ses efter 1-2 uger med regelmæssig indtag af Alflorex®. I sjældne tilfælde kan det vare længere end en måned, inden Alflorex® behandler tarmen, muligvis op til 2-3 måneder.

Forsvinder Alflorex fra kroppen?

Alflorex® forbliver i maven, så længe man fortsætter med behandlingen. Den virker i tarmen og transporteres ud på naturlig måde af normale tarmbevægelser. Ved at tage en kapsel med Alflorex® hver dag kan man sikre, at tarmen forbliver behandlet.

Hvad hedder virkestoffet i Alflorex®?

Alflorex® for IBS indeholder den patenterede bakteriestamme Bifidobacterium longum 35624®, der oprindeligt var klassificeret som Bifidobacterium infantis 35624®. Den unikke bakteriestamme er anerkendt af medicinske eksperter for at have et godt evidensniveau på reduktion af symptomer på IBS.


Her kan man købe Alflorex®

Sælges kun på apoteket


Hverdagsråd – sådan håndterer du arbejde og fritid med IBS

Undgår du situationer i hverdagen på grund af IBS – arbejdsmøder, træning eller idræt med børnene? Du er ikke alene. Heldigvis findes der gode råd, der kan hjælpe dig. IBS forsvinder ikke, men det er muligt at have gode hverdage.

Hverdagsmad – opskrifter, der hjælper i hverdagen

Mange oplever, at hverdagslivet bliver bedre ved at følge nogle simple råd. Måltider til faste tider og ro omkring måltiderne er gode vaner. Her finder du kvalitetssikret information om FODMAP-diæten og links til opskrifter uden madvarer med højt indhold af FODMAP.

Træning gør hverdagen med IBS bedre

Mange synes, det er svært at nå alt – fra arbejde til sociale aktiviteter. Men forskning viser, at hvis man afsætter tid til at træne, har det god effekt mod IBS-symptomer. Læs mere om forskningen og få nogle simple træningsråd.


Alflorex® for IBS er klassificeret som et medicinsk produkt (klasse IIb). Det er et reguleret helseprodukt, der opfylder kravene til CE-mærkning (CE0477). Det benyttes for at reducere symptomer på IBS, herunder oppustethed, tarmluft, mavesmerter, diarré og forstoppelse. Læs instruktionerne og mærkningen af produktet grundigt. ®/™ varemærker, der tilhører Alimentary Health Ltd, copyright 2019. Med eneret.